När orden inte räcker till för att beskriva det du sett ger bilder det där lilla extra. Dessutom ger UV-fotografering nästan automatiskt dig ett vaknare öga för motiv och detaljer. Att fotografera under vatten ger din dykning en helt ny dimension.

Under kursen kommer vi att fotografera med kompakt digitalkamera. Priserna idag på kamera och undervattenshus är överkomliga och man kan få bra kvalité på sina bilder även med enklare kameror.

Kursinnehåll:

  • Digitalkamerans möjligheter och begränsningar. 
  • Begrepp som vinklar, motiv, vitbalans och ljussättning. UV-fotografering skiljer sig markant från övervattensfotografering på så sätt att du som fotograf för det mesta rör dig i tre dimensioner vilket gör det hela svårare. Grumligt vatten och partiklar är nästan altid något man måste räkna med, men det behöver inte första en bild. 
  • Skillnaderna på interna och externa blixtar samt filter för tropiska och tempererade vatten. 
  • Bearbetning och enklare bildförbättringar av bilder i bildredigeringsprogram. Du behöver inga förkunskaper, men datorvana är ett plus.

Avvägning är en speciellt viktigt i samband med UV-fotografering och vi rekomenderar starkt att du gått någon form av avvägningskurs. Använder du torrdräkt bör du ha gått en torrdräktskurs eller ha mycket god vana att dyka med torrdräkt.

Innehåll: 
Kursen innehåller två dyk under minst en dag. Under kursen får du, både teoretiskt och praktiskt, lära dig hur din digitala kamera fungerar under ytan och vad du ska tänka på gällande inställningar, slutartider, ljus, blixtar etc. Vi tränar även på dykteknik och bl.a. hur du rätt avvägd förhåller dig till ditt fotoobjekt.

Förkunskaper:
Open Water Diver eller motsvarande. För denna kurs bör du även inneha egen digital fotoutrustning.

Kostnad

1 500 SEK